Klimaatverandering

Per 1 september 2015 is het Platform gestart met een nieuw, gezamenlijk project: Klimaatverandering. Door de klimaatverandering staan we voor nieuwe, grote uitdagingen. Iedere gemeente en elk waterschap zal hier mee aan de slag moeten. Het Platform slaat daarom de handen ineen en de zestien gemeenten en waterschap Vallei en Veluwe gaan gezamenlijk met deze problematiek aan de slag.

Charles Rijsbosch is aangesteld als programmamanager. Hij is bezig met de ontwikkeling van een gezamenlijke visie en ambitie. Stap 1 van zijn actieplan was zorgen voor nog meer bewustwording van de problematiek. Na onderzoek blijkt dat bij veel gemeenten de klimaatverandering nog niet goed op de kaart staat en er weinig tot geen beleid is.

ons klimaat verandert

Stap 1: Wat zijn nu eigenlijk de feiten? Gelden de algemene klimaatscenario’s ook voor onze regio? Of valt het in ons beheersgebied wel mee? Of krijgen we juist met meer extremen te maken? Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft voor ons een aantal cijfers op een rijtje gezet en ons een inkijkje gegeven in de toekomstige scenario’s voor ons gebied. Het is een feit dat het klimaat al significant is veranderd in de laatste decennia. En dat die verandering ook nog serieus doorzet in deze eeuw. Klik hier voor de interactieve presentatie over de klimaatverandering in onze regio.

klimaatwerk-in-uitvoering-2Stap 2: Klimaatwerk in uitvoering, is in februari 2017 gelanceerd. Deze interactieve presentatie geeft een samenvatting van de gevolgen van de klimaatverandering in de regio en het laat zien wat het Platform de komende jaren hiermee gaat doen. We gaan aan de slag met twee pijlers; meer weten en meer doen. Bekijk hier onze plannen!

Bekijk ook het Klimaatdossier waarin wij allerlei informatie, documentatie, onderzoeken, brochures en handleidingen verzamelen over de klimaatverandering.

Charles is bereikbaar via c.rijsbosch@www.pwve.nl.