Communicatie Platform

Het Communicatie Platform van het Platform Water Vallei en Eem wil de samenwerking tussen de afdelingen communicatie van de 16 gemeenten en het waterschap bevorderen. Door kennis, maar ook communicatie-middelen met elkaar te delen, kunnen we efficiënter, eenvoudiger en sneller communiceren met inwoners.

In het menu aan de linkerkant vind je onder andere de toolbox met daarin voorbeelden van allerlei communicatie-middelen die ingezet kunnen worden in de communicatie met burgers. Doe er je voordeel mee! Kijk ook eens bij Klimaatdossier voor allerlei (landelijke) voorbeelden en documenten over alles wat met de klimaatverandering te maken heeft.

Heb je zelf iets wat je wilt delen met de andere leden? Neem dan contact op met Lianne Lettink via communicatie@pwve.nl.

Toolbox communicatie middelen

Hieronder tref je de toolbox aan met communicatie middelen speciaal voor leden van het Communicatie Platform. Kijk ook eens bij Klimaatdossier voor allerlei (landelijke) voorbeelden en documenten over alles wat met de klimaatverandering te maken heeft.

Heb je vragen of aanvullingen? Neem dan contact op met Lianne Lettink via communicatie@www.pwve.nl.

Toolbox teksten

Hieronder tref je, op onderwerp, teksten aan die je kunt gebruiken bij het opstellen van bijvoorbeeld een persbericht of item voor de gemeentepagina.

Het Waterloket bevat algemene teksten over de riolering en waterbeheer in het algemeen. Een waterloket kan bijvoorbeeld op een website worden geplaatst. Deze versie is al wat verouderd, er wordt gewerkt aan een nieuwe versie die, zodra hij klaar is, de huidige zal vervangen.

Toolbox animaties en video's

Voor meer voorbeelden, kijk op YouTube en zoek op bijvoorbeeld afkoppelen of op RIONED. Wil je zelf een animatie of video maken en in contact komen met andere gemeenten over hoe zij het hebben aangepakt? Of wil je een animatie passend maken voor je eigen gemeente? Neem dan even contact op met Lianne Lettink via communicatie@pwve.nl, dan helpen we je graag verder.

Fotoarchief

Onderstaande foto’s zijn rechtenvrij te gebruiken. De originelen zijn op te vragen via communicatie@pwve.nl. Heb je zelf foto’s die door collega’s van andere gemeenten gebruikt mogen worden? Mail ze dan naar communicatie@pwve.nl, graag in een zo groot mogelijk formaat.

Kijk ook eens op pixabay voor rechtenvrije, gratis foto’s.
In de fotodatabank van Stichting RIONED vind je ook veel beeldmateriaal en illustraties, voor leden van RIONED is dit gratis te gebruiken (wel met bronvermelding). De meeste gemeenten hebben een lidmaatschap, vraag dit na bij de beleidsmedewerker of rioolbeheerder.