Afkoppelen

Om het afkoppelen te stimuleren, ondersteunt het Waterschap Vallei en Veluwe de 28 gemeenten in haar beheersgebied met een financiële tegemoetkoming in de kosten die gemaakt worden om af te koppelen. De komende 6 jaar (vanaf 2016) stelt het waterschap 2 miljoen euro per jaar beschikbaar voor afkoppelprojecten.

Afkoppelcourant

Om de gemeenten te inspireren en te informeren, wordt een digitale afkoppelcourant verstuurd. In deze afkoppelcourant voorbeelden van afkoppelprojecten in de regio, maar ook daarbuiten. Daarnaast interessante informatie rondom het onderwerp, zoals filmpjes, websites, documenten en innovaties.
Afkoppel courant nr 1
Afkoppel courant nr 2
Afkoppel courant nr 3
Afkoppel courant nr 4
Afkoppel courant nr 5
Afkoppel courant nr 6
Afkoppel courant nr 7

Afkoppel courant nummer 10
Afkoppelcourant nummer 12

Afkoppelfolders

ons-vloeibare-goud-regenwaterOok is er een interactieve afkoppelfolder ontwikkeld die gebruikt kan worden door alle 28 gemeenten, maar in overleg ook door andere, belanghebbende organisaties. Meer informatie? Stuur een mail naar communicatie@www.pwve.nl.

Afkoppelfolder april 2018

Variaties op de afkoppelfolder:
Afkoppelfolder apeldoorn
Afkoppelfolder Woudenberg
Afkoppelfolder Veenendaal

Afkoppelwebsites

Het samenwerkingsverband in de regio Limburg (Waterpanel Noord) geeft met de website www.waterklaar.nl heel veel informatie over afkoppelen en het groen maken van de tuin.

Kijk voor voorbeelden van brochures en filmpjes bij klimaatdossier/publiekscommunicatie.

Afkoppelcampagne Renkum

De gemeente Renkum is zeer actief op afkoppelgebied. Er is een complete afkoppelcampagne ontwikkeld om inwoners te stimuleren hun huizen af te koppelen. Deze campagne bestaat uit de inzet van afkoppelcoaches die bij supermarkten en markten inwoners aanspreken en informeren, ondersteund door acties, flyers, ansichtkaarten, posters en filmpjes. Meer weten? Stuur dan een mail naar communicatie@renkum.nl.

Afkoppelen sticker
Afkoppelen ansichtkaart
Afkoppelen poster
Afkoppelen waterwijzer
Afkoppelen actiekaart