Afkoppelfolder: Regenwater; ons vloeibare goud

Afkoppelfolder: Regenwater; ons vloeibare goud

12 juni 2017

Het waterschap Vallei en Veluwe stelt gedurende 6 jaar jaarlijks een bedrag van 2 miljoen euro beschikbaar voor afkoppelprojecten in bestaand bebouwd gebied. De gemeenten in haar beheergebied kunnen daar gebruik van maken. Diverse gemeenten organiseren informatie-bijeenkomsten om hun afkoppelprojecten onder de aandacht te brengen, maar ook via websites en YouTube filmpjes worden inwoners geïnformeerd. Er is nu een algemene afkoppelfolder ontwikkeld die door alle gemeenten gebruikt kan worden.

De folder is ontwikkeld om inwoners te informeren over het waarom en hoe van afkoppelen en er staan tips en trucs in, zoals de emmertest. Maar de folder geeft ook informatie over wat men nog meer kan doen om wateroverlast te voorkomen. Deze afkoppelfolder is een digitaal document en eenvoudig op een website te plaatsen, maar hij kan ook via social media ingezet worden. Een geprinte versie is ook mogelijk.

Kader voor eigen logo
De laatste pagina van de acht pagina’s tellende folder heeft een blanco kader. Hier kunnen gemeenten en andere belanghebbende organisaties eenvoudig hun eigen logo en contactinformatie invullen. Andere wensen? Geen probleem, de folder mag zowel qua tekst als beeldmateriaal aangepast worden. De bronbestanden zijn op te vragen via het speciale mailadres afkoppelen@vallei-veluwe.nl (ook voor alle vragen).

Benieuwd hoe hij eruit ziet? Download de interactieve afkoppelfolder (pdf) of klik op deze link voor de digitale versie.