„De vrijblijvendheid voorbij”. Deltacommissaris lovend over samenwerking

„De vrijblijvendheid voorbij”. Deltacommissaris lovend over samenwerking

8 december 2017

In het Meanderziekenhuis in Amersfoort zetten donderdag 7 december maar liefst 28 gemeenten (waaronder de leden van het PWVE) samen met de provincies Gelderland en Utrecht en Waterschap Vallei en Veluwe hun handtekening onder een manifest om samen te werken aan een klimaatbestendige toekomst. Deltacommissaris Wim Kuijken was erbij en nam het manifest in ontvangst. 

De heer Kuijken kreeg het manifest met alle handtekeningen overhandigd door Gijs de Kruif, wethouder gemeente Woudenberg en lid van ons Bestuurlijk Platform. Als een van de initiatiefnemers benadrukte hij dat dit manifest geen vrijblijvend document is, met dit manifest geven de partijen duidelijk aan dat zij er een tandje bij gaan zetten.

Volgens Wim Kuijken is het manifest een prachtig voorbeeld van regionale samenwerking waarbij de noodzakelijke verbinding tussen water en ruimte ook écht tot stand komt. „We realiseren ons hier in Nederland steeds meer dat iedereen aan de slag moet om Nederland weerbaar te maken tegen extreem weer. Met het Deltaplan Ruimtelijke adaptatie en deze regionale doorvertaling daarvan zorgen we samen voor de versnelling en intensivering die nodig is. De vrijblijvendheid voorbij”.

Voor deze bijeenkomst is een korte film gemaakt over de samenwerking tussen de 28 gemeenten en het waterschap en wat we allemaal al doen! Bekijk hier het filmpje.