Even voorstellen: Daan van der Kolk

Even voorstellen: Daan van der Kolk

1 juni 2019

Er gebeurt veel op het klimaatdossier. Niet alleen binnen het Platform maar ook zeker bij onze gemeenten. Daarnaast zijn er wat veranderingen in het team die ervoor zorgen dat we versterking nodig hebben. Zo heeft Charles Rijsbosch minder tijd beschikbaar voor het Platform. Daarom zijn we erg blij dat voor de rest van dit jaar Daan van der Kolk aansluit bij ons team om ons te ondersteunen. Daan stelt zich graag zelf even voor:

Beste collega’s van het ambtelijk Platform, 
Bij deze wil ik mij graag even voorstellen. Mijn naam is Daan van der Kolk en sinds 15 mei werk ik mee aan de water en adaptatieopgaven binnen het Platform. Dat vind ik erg leuk om te doen! Het Platform is geen volledig nieuwe omgeving voor mij, want een aantal jaar eerder mocht ik in het kader van mijn afstudeerstage een tijd lang meekijken binnen het platform! Ik deed toen onderzoek naar de bestuurlijke en organisatorische uitdagingen rondom het thema klimaatadaptatie.

Verdiepende strestest in Ermelo 
Inmiddels heb ik deze uitdagingen ook zelf mogen ervaren in de  praktijk van het alledaagse leven. In het afgelopen jaar ben ik bij de gemeente Ermelo bezig geweest met het opzetten van een traject voor een verdiepende stresstest en inmiddels zijn we ook bezig met het schrijven van een visie klimaatadaptatie. Erg leuk, maar ook zeker een enorme uitdaging.

Wat ga ik doen binnen het platform? 
In de komende maanden ga ik mij inzetten voor een aantal zaken. Ik ga mij bezighouden met een procesbeschrijving voor een uitvoeringsprogramma/roadmap klimaatadaptatie. Hoe zorg je ervoor dat het proces klimaatadaptatie handen en voeten kan krijgen in je gemeente? En ik ga mij bezighouden met een RO- traject rondom klimaatadaptatie. Zo gaan we de mogelijkheid onderzoeken voor het opstarten van een intervisiegroep klimaatadaptatie. En er spelen enkele communicatieprojecten waar ik een rol in kan spelen. Zoals de vraag: Hoe bereiken we inwoners/ambtenaren en bestuurders met het thema klimaatadaptatie?

Naast dat ik het leuk vind om mij voor het platform in te zetten en mij bezig te houden met het thema klimaatadaptatie, geniet ik in mijn vrije tijd ook graag van water. Als het even kan dan zoek ik namelijk graag de zee op. Ik hou erg van golfsurfen! Dat kan niet altijd even goed in Nederland, maar zo nu en dan ben ik in Scheveningen te vinden. Ik hoop dat ik in de komende maanden een waardevolle bijdrage kan leveren aan het platform en ik ontmoet jullie graag bij een eerstvolgende bijeenkomst,

Groeten,
Daan van der Kolk