Handige Toolkit Droogte naar inwoners voor gemeenten

Handige Toolkit Droogte naar inwoners voor gemeenten

15 mei 2019

2018: Verzengende hitte, maanden geen regenval en een onttrekkingsverbod voor de landbouw. De droogte van vorig jaar zijn we nog niet vergeten en de natuur heeft nog een aantal jaren nodig om hiervan te herstellen. De klimaateffecten die telkens extremer worden vragen om een gezamenlijk aanpak op allerlei fronten. Tijdens de klimaattop op 7 december 2018 deed communicatieadviseur Nienke de la Beij van Vitens een oproep tot het samen optrekken in de communicatie richting inwoners. Veel inwoners weten niet wat ze wel en niet kunnen doen tijdens de periode van droogte, een gezamenlijke boodschap kan helpen. 

Deze oproep heeft geresulteerd in een mooie samenwerking tussen Waterschap Vallei en Veluwe de provincie Gelderland en Vitens. Gezamenlijk wordt nu tijdens de droogte de media benaderd met een eenduidige boodschap. En er is een mooie toolkit opgeleverd, te gebruiken door alle gemeenten.

De oproep aan alle gemeenten in de Vallei en Eem is dan ook: Gebruik de droogte toolkit en deel de boodschap via de social media kanalen en nieuwsbrief tijdens periode van droogte.