Klimaattop 26 januari: Meer weten en meer doen!

Klimaattop 26 januari: Meer weten en meer doen!

27 januari 2017

Bestuurders, managers en ambtenaren binnen het Platform Water Vallei en Eem kregen tijdens een mini-klimaattop in Amersfoort een duidelijke boodschap mee; dat de klimaatverandering gevolgen heeft is inmiddels wel duidelijk, het is nú tijd om actie te ondernemen! 

Menno Tigelaar, wethouder gemeente Amersfoort en lid van de Regiegroep van het Platform, heette de gasten van harte welkom en gaf aan dat hij blij is met de stappen die het Platform zet als reactie op de klimaatverandering. Het doel van de bijeenkomst was niet alleen om de gasten mee te nemen in de klimaatplannen van het PWVE, maar ook om te leren van anderen. Naast een viertal korte presentaties over het project Boldershof in Amersfoort, de aanpak in Renkum, de interactieve trendanalyse van Waterschap Vallei en Veluwe én een ‘praatplaat’ gemaakt door de Provincie Utrecht, was Paulien Hartog van Amsterdam Rainproof uitgenodigd voor een uitgebreide presentatie over dit succesvolle project. Paulien had een boeiend en inspirerend verhaal met een aantal tips en trucs; heb een positieve insteek, communiceer veel en goed met alle betrokkenen en begin met kleine stappen. Vier alle resultaten, groot en klein, zodat je vooruitgang ziet en enthousiast blijft.

Tot slot presenteerde programmamanager Charles Rijsbosch de interactieve presentatie ‘Klimaatwerk in uitvoering’, die in februari gelanceerd wordt. Dit vervolg op de eerste stap, over de facts & figures van de klimaatverandering in de regio Vallei en Eem, gaat in op de klimaatplannen voor de komende jaren. Samenwerken is daarbij het sleutelwoord, maar ook is het nú tijd om actie te ondernemen. Het PWVE wil niet alleen ‘meer weten’, maar zeker ook ‘meer doen’. Maar daarover in februari meer…