Ons klimaat verandert, tijd voor actie!

Ons klimaat verandert, tijd voor actie!

5 september 2016

De klimaatverandering heeft sinds het aanstellen van projectleider Charles Rijsbosch, de volle aandacht van het Platform. Het afgelopen jaar is Charles op zoek gegaan naar de stand van zaken binnen gemeenten als het gaat om de klimaatverandering en de acties die nodig zijn om de effecten in de toekomst aan te kunnen. Wat blijkt, het onderwerp klimaatverandering staat nog niet goed genoeg op de agenda! Tijd dus voor een stukje bewustwording!

Wat zijn nu eigenlijk de feiten? Gelden de algemene klimaatscenario’s ook voor onze regio? Of valt het in ons beheersgebied wel mee? Of krijgen we juist met meer extremen te maken? Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft voor ons een aantal cijfers op een rijtje gezet en ons een inkijkje gegeven in de toekomstige scenario’s voor ons gebied. Het is een feit dat het klimaat al significant is veranderd in de laatste decennia. En dat die verandering ook nog serieus doorzet in deze eeuw.

Klik op de afbeelding hieronder voor de interactieve presentatie over de klimaatverandering in onze regio

steeds meer regen

De bewustwording is stap 1 van een vier stappen programma. Stap 2 is het in kaart brengen van de gevolgen. Bij stap 3 maken we een plan van aanpak, zodat we bij stap 4 naar de uitvoering kunnen gaan. Wordt vervolgd dus!