Workshop Klimaatstresstesten druk bezocht

Workshop Klimaatstresstesten druk bezocht

17 mei 2018

De klimaatstresstesten zijn bijna klaar! Op 1 juni worden ze tijdens de Regionale Klimaattop aan het Platform overgedragen. 

Op de ochtend van 17de mei zijn de kaarten gepresenteerd aan een zaal vol beleidsambtenaren, beheerders, managers en een bestuurder van de 28 gemeenten uit het beheersgebied van het waterschap. Arjen Koekoek van Stichting CAS leidde de aanwezigen door alle kaarten en daarna is men aan de slag gegaan. Aan de hand van een set opdrachten is iedereen meer dan een uur aan het werk geweest met de informatie die je op de kaarten kunt vinden. Daarna is besproken welke aanpassingen moeten worden gedaan.

De kaarten geven informatie over de onderdelen “weten” en “willen”. Het is belangrijk dat je met de kaarten het verhaal kunt vertellen over de klimaatverandering en welke mogelijke gevolgen dit heeft. Deze kaarten ondersteunen de bewustwording en het gaat om de dialoog. Wil je echt aan het werk dan zul je altijd een verdiepingsslag moeten doen. De bestuurlijk voorzitter van de regio Oost Veluwe, Jan Aalbers, riep ook op om de kaarten te gebruiken en er bij te vertellen dat het modeluitkomsten zijn en dat het belangrijk is om inwoners en bedrijven te activeren om zelf met oplossingen te komen.

De kaarten worden op de Regionale klimaattop van 1 juni officieel overhandigd en dan is er ook een website beschikbaar waar de kaarten te bekijken zijn.