Uitvoeringsteam (UVT) Meten & Monitoren

Samen met de gemeenten en het waterschap is het belangrijk inzicht te hebben in het functioneren in de afvalwaterketen, en de interactie met oppervlaktewater en grondwater. Meten, monitoren, databeheer, analyse is een onmisbare basis voor goed (afval)waterbeheer. En het draagt bij aan de klimaatadaptatie.

Het UVT ontzorgt gemeenten
Het UVT verzamelt deskundig en betrouwbaar beheerde gegevens en ontzorgt zo de gemeenten. Het UVT voert deze taken al uit sinds 2012, destijds als onderdeel van Platform Water Vallei en Eem. Sinds 2020 is het UVT een onderdeel geworden van Waterschap Vallei en Veluwe waardoor ze de hele regio Vallei en Veluwe kan bedienen. Sinds 2020 is het UVT toekomstbestendig gemaakt door de organisatie onder te brengen bij Waterschap Vallei en Veluwe. Het UVT werkt efficiënt omdat de taken voor meerdere gemeenten gezamenlijk en geautomatiseerd opgepakt worden. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van de kennis en ervaring en het reeds bestaande netwerk van het UVT. Ook de expertise binnen het waterschap wordt goed benut.

Bekijk hier het UVT productenoverzicht met de basistaken.

Wat doet het UVT nog meer?
Het UVT heeft naast deze basistaken die ze uitvoeren een mooie innovatiekracht. Mede dankzij het gebundelde Research & Development budget wat ingebracht wordt door de deelnemende partijen. En door de loketfunctie van het UVT kan de rioleur/waterspecialist makkelijk aanvullende opgaves voorleggen die uitgevoerd worden met behulp van de expertise van het waterschap.

Lees meer over de activiteiten van het UVT in het jaarverslag 2021 of bekijk de infographic 2021 Meten en monitoren; dat doen we samen

Heb je vragen over het werk van de UVT of heb je ergens hulp bij nodig?
Neem contact op met het team:
Johan Timmerman: Coördinator jtimmerman@vallei-veluwe.nl
Sadek Akbari: Data- en gegevensbeheerder UVT sakbari@vallei-veluwe.nl
Erik Vriezekolk: Data-analist UVT evriezekolk@vallei-veluwe.nl